Meny Lukk

 

Hvilken terapeut bør man velge? 

 

Det finnes en rekke ulike terapeuter som arbeider med muskel- og skjelettplager, og det kan være forvirrende for deg som pasient. Mange som oppsøker oss for første gang lurer på forskjellen mellom en fysioterapeut, kiropraktor, og en osteopat  Hva skal du velge, og hva er egentlig forskjellen?

 

Satt på spissen, så har man tidligere sett på kiropraktorer som noen som “knekker” ting tilbake på plass, fysioterapeuter som gir ut øvelser, og osteopater som bruker hendene til å presse på bindevev i magen. Jeg kan ikke snakke for alle, men jeg håper og tror at dette bare er gamle fordommer, og ikke måten de respektive profesjonene arbeider på i dag. 

 

I senere tid virker det som forskjellen mellom de ulike profesjonene gradvis har blitt redusert, og det har blitt viktigere å finne en god terapeut, fremfor en bestemt profesjon. Det finnes fortsatt en del ulikheter mellom profesjonene, men alle arbeider forhåpentligvis mot det samme målet: å være en støtte og en bidragsyter til at du som pasient skal få en bedre hverdag og livskvalitet.

 

Alle pasienter, hverdager og utfordringer er unik, derfor kreves det også individuelle behandlingstilnærminger, tilpasset hver enkelt. Det er viktig at den terapeuten du velger tilrettelegger for en god behandlingsstrategi i samarbeid med deg som pasient.

 

Verdien av at du som pasient blir sett, hørt og ivaretatt på en god måte er stor. Pasientens egne verdier og forventning bør legge grunnlag for videre behandling, da dette er av stor betydning for pasientens smertebilde, samarbeid mellom terapeut og pasient, og videre behandlingsløp.

 

I tillegg kan det være fordelaktig å velge en terapeut som setter av god tid til deg. Mange forteller at de tidligere har besøkt terapeuter som ikke har tid, og at de nærmest har vært på et “rullebånd” under behandling. Å sette av god tid til deg, dine plager og hverdag, kan skape et positivt behandlingsutfall. 

 

 

Vårt beste tips er å bruke en terapeut du har god kjemi med, som lytter til deg, har tid og som tilbyr behandling og råd, basert på god forskning.